Universitetet i Sørøst-Norge søker ny viserektor for forskning, bærekraft og nyskaping

Universitetet i Sørøst-Norge søker ny viserektor for forskning, bærekraft og nyskaping
Det er dessverre ikke mulig å søke på stillingen lenger da vi har funnet rett kandidat. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Viserektor
Arbeidsgiver:
UNIVERSITETET I SØRØST-NORGE
Sted:
BORRE
Søknadsfrist:
Løst

Kontakt konsulent

Kristine Sandstå

Partner

Pia C. Bing-Jonsson

Rektor ved USN

Dette er Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge, USN, er blant landets største høyere utdanningsinstitusjoner med rundt 17 250 bidragsfinansierte studenter, 5000 betalingsfinansierte studenter og 1 900 ansatte fordelt på åtte campuser.

USN skal utvikle og formidle ny, grensesprengende kunnskap og tilby utdanning av høy internasjonal kvalitet. Universitetets hovedprofil er profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger. Både forskning og utdanning kjennetegnes ved tett samspill med samfunns- og arbeidsliv i regionen. Studentene våre skal møte innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. Med åtte campuser skal universitet gjøre høyere utdanning og forskning mer tilgjengelig. Universitetet skal være en aktiv drivkraft for kunnskapsbasert utvikling i partnerskap med samfunns- og arbeidsliv.

Du finner mer informasjon om universitetet på usn.no.

Om stillingen

Ved universitetet skal det fra 1.8.2024 ansettes en viserektor med spesielt ansvar for universitetets forskningsvirksvirksomhet, bidrag til bærekraftig samfunnsutvikling og nyskaping. Viserektor ansettes på åremål for fire år fra 1.august 2024. Hovedarbeidssted etter nærmere avtale.

USN søker en erfaren og strategisk viserektor som har høye ambisjoner, et sterkt engasjement på universitetets vegne og som kan bidra til å videreutvikle og realisere våre strategier.

Rektor er daglig leder for universitetets faglige og administrative virksomhet i samsvar med de rammer og pålegg som styret fastsetter. Viserektorstillingene skal støtte og avlaste rektor med overordnet virksomhetsstyring og fagstrategiske lederoppgaver. Myndighet tillagt stillingene er delegert fra rektor. Viserektorene rapporterer til rektor og inngår i universitetets ledergruppe.

En av to viserektorer vil tillegges oppgaven som rektors stedfortreder.

Ansvarsområder

  • Tilrettelegge for utvikling og realisering av USNs overordnede strategier og mål, med særlig fokus på USN som samfunns- og arbeidslivsintegrert forskningsinstitusjon som fremmer bærekraftig samfunnsutvikling og nyskaping.
  • Representere universitetet regionalt, nasjonalt og internasjonalt.
  • Legge til rette for hensiktsmessige samarbeidsformer med statlige virksomheter, kommuner, fylkeskommuner, næringsliv og andre relevante samarbeidspartnere i regionen.
  • Skape enhetlige og forutsigbare rammevilkår for universitetets forsknings og utviklingsarbeid.
  • Bidra til økning av ekstern finansiering av forskning.
  • Videreutvikle universitetets forskerutdanningsprogrammer og kvalifiseringsløp.
  • Bidra til at universitetet er en attraktiv samarbeidspartner, anerkjent for kvalitet i utdanning, forskning, utvikling og innovasjon.
  • Saksforberedelse til styret eller rektor innenfor aktuelle saksområder.

Kompetansekrav

Vi søker etter kandidater som har:

  • Relevant faglig kompetanse med minimum doktorgrad, fortrinnsvis professorkompetanse.
  • Erfaring fra strategisk og administrativ ledelse innen høyere utdanning og/eller forskning.
  • Erfaring med endringsledelse og erfaring fra større utviklingsprosjekter, fra planlegging til implementering.
  • Dokumenterte resultater fra lederstilling på tilsvarende ansvarsområde.
  • Solid sektorkunnskap.
  • Erfaring fra internasjonalt forskningssamarbeid.
  • Erfaring med ekstern finansiering/akkvisisjon
  • Norsk er arbeidsspråk i USN og i sektoren. Kandidaten må også ha solide språklige ferdigheter i engelsk.

Personlige egenskaper

  • Gode leder- og samhandlingsegenskaper.
  • Evne til å bygge gode samarbeidsrelasjoner internt og eksternt.
  • Gode kommunikasjonsferdigheter og evne til å skape tillit og bygge nettverk.
  • Har en strukturert og systematisk tilnærming til arbeidet
  • Resultatorientert med stor gjennomføringsevne.
  • Fremtidsrettet og strategisk anlagt.

Lønn og vilkår

Stilling som viserektor (stillingskode 1004) lønnes med kr 1 102 200 – 1 290 500 i året.

Fra lønnen trekkes 2% lovbestemt innskudd i Statens pensjonskasse, som innebærer pensjonssparing og risikoforsikring, les mer på www.spk.no

Stillingen har en åremålsperiode på fire år, med mulighet til å søke om ansettelse i ny åremålsperiode etter offentlig utlysning. Hovedarbeidssted etter nærmere avtale.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten, og etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

Ansettelsesorgan er styret ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Universitetet i Sørøst-Norge ønsker å ansette personale som gjenspeiler mangfoldet i befolkningen, og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider for å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen for de som har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke arbeid hos oss.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

Kontaktpersoner i Capus: Kristine Sandstå, partner, mobil: 977 29 641, epost: kristine.sandstaa@capus.no eller Peder Lund, partner, mobil: 977 35 088 epost: peder.lund@capus.no

Rektor ved USN, Pia C. Bing-Jonsson, mobil 979 77 920, epost: pia.bing-jonsson@usn.no. 

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere til stillingen må registrere sin søknad og CV med vedlegg elektronisk via rekrutteringsportalen Jobbnorge ved å klikke på knappen  ”Søk stillingen”.

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Det er søkers eget ansvar å sørge for at etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp til søknaden.

Om arbeidsgiveren

Universitetet i Sørøst-Norge har om lag 18 000 studenter og ca. 1500 ansatte. Universitetet er foreløpig organisert i fire fakulteter, og har undervisnings- og FoU-virksomhet på åtte campus.

Universitetets hovedprofil er å tilby profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger, samt anvendt forsknings- og utviklingsarbeid.

Våre konsulenter

Kristine Sandstå

Partner

Peder Lund

Partner

Pia C. Bing-Jonsson
Rektor ved USN