Prosjektdirektør

Prosjektdirektør
Det er dessverre ikke mulig å søke på stillingen lenger da vi har funnet rett kandidat. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Prosjektdirektør
Arbeidsgiver:
Statnett SF
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Løst

Kontakt konsulent

Emilia Lundahl Otterhals

Rådgiver Research og Analyse

Arne H. Underdal-Loktu

Partner
Kraftsystemet er i stor utvikling, og Statnett trenger å gjøre tilpasninger for økt forbruk og ny produksjon til lands og havs for å ivareta forsyningssikkerheten og bidra til verdiskapning. Digital utvikling er et helt sentralt virkemiddel for å klare det grønne skiftet. Statnett har en digital portefølje som er i stor vekst. Utviklingen skjer i tett samarbeid med Norden og Europa for sikre felles løft for kraftsystemet. I kjernen for utviklingen av kraftsystemet er evnen til å overvåke og styre kraftsystemet i sanntid. Dette skjer i dag gjennom et Energy Management System (EMS) som kobler det fysiske kraftsystemet med den digitale tvillingen. EMS er det viktigste styringssystemet i Statnett og et av de viktigste for nasjonen. EMS-et er under modernisering til et mer agilt og modularisert produktsuite.
 
Videre styrkes organisasjonen med en prosjektdirektør som kan lede og styre moderniseringen fra dagens EMS til en fremtidig modularisert tjeneste. Her vil du styre programmet med både en prosjekt-gren og en produktutviklings- og forvaltningsgren slik at mindre forretningsbehov blir vektet og gjennomført samtidig med en større modernisering. Moderniseringen har en antatt kostnadsramme på 1-1,5 mrd NOK.

Arbeidsoppgaver:
Som prosjektdirektør vil du være programleder for å lede et transformasjonsprogram og tilhørende produktområde. Du vil være med å konkretisere og levere på et strategisk veikart for modernisering av området gjennom innføring av neste generasjons EMS-system og samtidig sikre funksjonelle behov på eksisterende løsning slikt at viktige nordiske og europeiske milepæler nås. Som programleder vil du, måtte legge frem saker for konsernledelse og styre. I rollen vil du få støtte av fagekspertise og du vil få ansvar for å lede et begrenset antall ledelsesressurser i EMS-organisasjonen. Andre arbeidsoppgaver vil innebære:
  • Løpende oppfølging og rapportering på prosjekter i programmet
  • Fasilitere beslutningsprosesser for mobilisering av nye prosjekter i forvaltning og modernisering
  • Ansvar for å sikre god kontrakts og leverandørstyring, støttet av ressurser i teamet
  • Bygge og utvikle EMS programmets organisasjon og kompetanse til å møte behovene i veikart
  • Fungere som personalleder for Teamleder Release & Deploy, SME/Løsningarkitekt e-terra og Teamleder EMSPM (rekruttering neste fase)
  • Fasilitere beslutningsprosesser for mobilisering av nye prosjekter i forvaltning og/eller modernisering
Kvalifikasjoner: 
  • Høyere utdanning innen teknologi, fortrinnsvis informatikk, og eller økonomi og ledelse
  • Erfaring med å lede komplekse IT- organisasjoner og programmer, evne til å styre flere parallelle prosjekter
  • Gode lederegenskaper og dokumenterte resultater fra drifts- og virksomhetskritiske endringsprosjekter med stor grad av IT-utvikling
  • Erfaring med leverandør- og/eller kunde- og virksomhetsdialog på høyt nivå
  • God kunnskap om beste praksis innenfor prosjekt- og programstyring med dokumentert erfaring i å operasjonalisere prosjekt- og/eller programstyring i større organisasjoner
  • Gjerne bakgrunn fra IT konsulentbransjen, kjennskap til energisektoren vil være en fordel
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk

Det forutsettes at den som ansettes må kunne klareres og autoriseres i tråd med sikkerhetslovens bestemmelser.

Personlige egenskaper: 
Vi leter etter en leder som kan inspirere og skape engasjement rundt Statnetts mål. Du bør kombinere faglig og personlig autoritet, være resultatorientert og besitte analytiske evner. Sterke lytte- og kommunikasjonsevner, samt evnen til å samarbeide effektivt, er avgjørende.

Vi tilbyr: 
Du vil være omgitt av kolleger med mye kompetanse som de gjerne vil dele med deg. Hos Statnett vil du få en konkurransedyktig lønn. Det er muligheter for hjemmekontor og i Statnett har vi fleksitid. Det er gode forsikrings- og pensjonsordninger, samt en bedriftshelsetjeneste. Det vil være flere anledninger til å være sosial med dine kollegaer, enten det måtte være bedriftsidrettslag, kor eller revy. Statnett har treningsstudio i sine lokaler og flere firmahytter det er mulig å låne.

Visjonen vår:
Statnett er sentral i den grønne omstillingen i dag og for kommende generasjoner. Sikker og robust strømforsyning skaper grobunn for gode liv og bærekraftig verdiskaping

Våre verdier skal være rettesnor for våre handlinger, hvordan vi samarbeider og våre valg

  • Vi leverer effektivt på prioriterte oppgaver, med riktig tempo og kvalitet, og hele veien ut
  • Vi har mot til å prioritere og forenkle, til å gi tillit og til å tenke nytt
  • Vi gjør det sammen for effektiv samhandling, for å bygge relasjoner og deler
     

Hvorfor skal du velge å jobbe i Statnett?

  • Vi setter helse, miljø og sikkerhet foran alt
  • Vi forvalter landets viktigste infrastruktur
  • Vi er opptatt av å skape interne karriereveier og utvikle våre medarbeidere
  • Vi legger til rette for god balanse mellom jobb og fritid

Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne. 

Krav til søknaden din
Vi behandler kun søknader som registreres elektronisk med relevante vedlegg. Statnett forvalter kritisk infrastruktur og følger retningslinjer og lovpålagte sikkerhetskrav fra norske myndigheter i våre ansettelsesprosesser. Vi foretar bakgrunnssjekk med hjemmel i energiloven og følger sikkerhetskrav fra norske myndigheter ved ansettelse. Dersom stillingen krever sikkerhetsklarering etter sikkerhetsloven, må du være villig til å oppgi relevante opplysninger.

Om arbeidsgiveren

Vårt oppdrag er å sikre strømforsyningen i Norge døgnet rundt hele året. Det gjør vi ved å utvikle og drifte strømnettet slik at det møter alle krav fra samfunnet rundt oss. Vi leverer et robust og effektivt strømnett som er avgjørende for at vi når Norges klimamål, og bærekraftig verdiskapning for våre kunder og samfunnet.

Våre konsulenter

Emilia Lundahl Otterhals

Rådgiver Research og Analyse

Arne H. Underdal-Loktu

Partner