Color Line ser etter en maritim teknologispesialist

Color Line ser etter en maritim teknologispesialist
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Maritim teknologispesialist
Arbeidsgiver:
COLOR LINE AS
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Utløpt

Kontakt konsulent

Christoffer Røstad

Rådgiver
Color Line har de senere årene investert mye i fornyelse av systemporteføljen og rederiet har oppnådd mye både gjennom digitalisering av kundeopplevelsen og effektivisering av interne arbeidsoppgaver. Digitaliseringsarbeidet er fundamentert i en konsernstrategi som beskriver hvordan digitalisering skal gi Color Line konkurransefortrinn. Strategien beskriver løsninger for å forbedre kundeopplevelsen, øke muligheten for selvbetjeningen og dermed øke lønnsomheten for Color Line. I tillegg beskriver strategien veien til en mer agil arbeidsmetodikk og tilpasninger i arbeidsprosesser og kultur.

Det er mange interessante IT-relaterte aktiviteter som pågår og som er planlagt basert på strategien, og de mest sentrale er å bytte ut løsningen som støtter den kommersielle driften om bord på skipene, bytte av frakt-løsningen og digitalisering av  drift om bord.

For å styrke infrastrukturavdelingen i Color Line søker vi nå etter en kandidat med tung kompetanse innenfor IT-infrastruktur og IT-OT integrasjon i en maritim kontekst.
 
Stillingen har en viktig rolle i Color Line sitt operative IT miljø hvor fokuset ligger på utvikling og forvaltning av IT-infrastrukturen på våre syv skip og alle landlokasjoner.

Color Line investerer mye i digitalisering. Dette omfatter også digitalisering og optimering av teknisk drift av våre skip. Etablering av en IT-OT plattform står sentralt i dette arbeidet og Color Line har som ambisjon å være en innovasjonskraft på dette området som fremmer sikre, men samtidig åpne løsninger på tvers av tekniske siloer i OT domenet. Rollen vi søker vil ha en sentral rolle i å trekke dette arbeidet videre.

Stillingen rapporterer til CTO i Color Line.

Dine mest sentrale arbeidsoppgaver vil være:
Den rette kandidaten vil ha operativt ansvar for utvikling av Color Lines fremtidige plattform for marin digitalisering. Dette vil gjøres i tett samarbeid med noen av bransjens mest solide leverandører, Color Lines interne IT miljø og marinteknisk personell på skip og tekniske inspektører.

Drift av basis infrastruktur er outsourcet, så rollen vil i stor grad være rettet mot løsningsarkitektur, prosjektgjennomføring, videreutvikling og forvaltning av plattformen og løsningene som kjører på denne.

Stillingen krever tett samarbeid internt i organisasjonen og leverandører av IT tjenestene. Sammen med dyktige, engasjerte og erfarne kolleger vil du styre prosjekter til gode løsninger for våre brukere og kunder. Du har gode prosjektlederegenskaper der du evner å nå de oppsatte mål samtidig som du tar vare på de myke verdiene og får ut det beste av prosjektdeltakerne. Du må ha god forretningsforståelse og ha evnen til å være en diskusjonspartner for brukere og forretningsområdene. 

Vi søker deg som har:
 • Minimum bachelor i informasjonsteknologi eller annet relevant fag
 • Kunnskap og dokumentert erfaring med IT-OT løsninger, gjerne fra maritim sektor
 • Erfaring med Edge computing og IoT er ønskelig
 • Dokumentert erfaring med operativ prosjektledelse fra IT infrastrukturprosjekter gjerne med bruk av agil arbeidsmetodikk
 • Erfaring med å etablere relasjoner og kommunisere med brukere og forretning
Som person er du:
Du liker å jobbe proaktivt for å realisere de beste løsningene for Color Line i tett samarbeid med både sluttbrukere, partnere og interne IT miljøer.

Den vellykkede kandidaten i stand til å jobbe både selvstendig og som del av et team, er strukturert og initiativrik med god gjennomføringsevne. Du har god formidlingsevne på både ett av de nordiske språkene og engelsk- skriftlig som muntlig

Vi tilbyr:
 • Utfordrende og varierte oppgaver i et hektisk miljø
 • Gode faglige og personlige utviklingsmuligheter
 • Godt arbeidsmiljø og engasjerte kollegaer
 • Lønn etter nærmere avtale og kvalifikasjoner
 • Gode personalordninger
 • Varierte arbeidsoppgaver
 • Deltagelse i rederiets digitaliseringsarbeid

I Color Line AS er vi opptatt av å ha et godt og inspirerende arbeidsmiljø – både på land og til sjøs. Våre verdier er «Bryr oss - Bygger tillit - Bryter vei», og våre ansatte er vår viktigste ressurs.

Kontaktperson CL: Are Paulsrud, CTO (M: 47 95 11 77 74)
 

Om arbeidsgiveren

Color Line AS er Norges største og et av Europas ledende cruise- og transportrederier, med rundt 2000 ansatte i fire land. Color Line har en årsomsetning på over NOK 5 milliarder, og frakter årlig om lag 3,8 millioner reisende, 900 000 personbiler og 180 000 fraktenheter til og fra Norge. Rederiet har en flåte på syv skip, og operer fire internasjonale fergelinjer mellom syv havner i Norge, Tyskland, Danmark og Sverige. Color Line skal være en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling.

Våre konsulenter

Jonas Rambæk

Partner

Christoffer Røstad

Rådgiver