Vil du være med på å utvikle regnskapsområdet i staten?

Vil du være med på å utvikle regnskapsområdet i staten?
The application deadline for this position has unfortunately expired, and it is therefore no longer possible to apply. Please feel free to check out our other available positions or contact us at adm@capus.no.

Key information

Job title:
Seniorrådgiver
Employer:
DIREKTORATET FOR FORVALTNING OG ØKONOMISTYRING (DFØ)
Place:
OSLO
Application deadline:
Utløpt

Contact consultant

Kristine Sandstå

Partner

Marte Wæge Myklebust

Seksjonssjef i DFØ
Trives du når du får jobbe med komplekse problemstillinger?
De statlige regnskapsstandardene (SRS) er gjort obligatoriske for alle statlige virksomheter. Frem mot 2027 skal alle statlige virksomheter gå over til å føre periodisert regnskap etter SRS. Det betyr at over 100 statlige virksomheter skal etablere åpningsbalanse og lære seg et nytt rammeverk for regnskapsføring. Regelverket må også tilpasses utviklingen. For å løse disse oppgavene trenger vi medarbeidere med solid erfaring fra regnskapsfaget.

Om stillingen
Vi søker nå en seniorrådgiver til vår seksjon for statlig regnskapsføring. Du vil få en sentral rolle hos oss, med rom for å påvirke din egen hverdag. Vi ser etter deg som er nysgjerrig og fremoverlent. Ved å bidra til innføring av SRS vil du få en viktig rolle i arbeidet med å løse unike regnskapsfaglige problemstillinger som ikke er vurdert tidligere. Stillingen gir muligheter for samhandling med store deler av offentlig sektor. Hos oss vil du få en variert og spennende hverdag, hvor du sammen med dine kollegaer utvikler regelverk for regnskapsføring i staten. Du bidrar til å fortolke regelverk og formidle god praksis for statlig regnskapsføring og styring. I tillegg bidrar du med nytenkning i utviklingsprosjekter.

Du blir en del av en seksjon med 11 faglig sterke og engasjerte medarbeidere. Seksjonen er en av tre seksjoner i Avdeling for forvaltning av økonomiregelverket, i Divisjon for styring, organisering og ledelse.

Hva vil du jobbe med?
Du vil få en variert og spennende hverdag, og en unik mulighet til å bli kjent med mangfoldet innenfor statlige virksomheter.
  • ansvar for videreutvikling av regler for statlig regnskapsføring, inkl. vurdere behov for endringer og utarbeide endringsforslag
  • videreutvikle og digitalisere veiledningsmateriell og kompetansetilbud til statlige virksomheter
  • kommunikasjon med departement og statlige virksomheter
  • fortolke regelverk, besvare henvendelser og spørsmål fra departement og statlige virksomheter
  • bistå virksomheter i innføringen av de statlige regnskapsstandardene
  • holde presentasjoner og kurs
  • bidra til at informasjon fra regnskapet tas i bruk i styringen av statlige virksomheter

Arbeidsoppgavene vil bli tilpasset din kompetanse og erfaring. Oppgavene løses i samarbeid med interne og eksterne fagmiljøer.

Kvalifikasjonskrav
Vi søker deg som har:
  • mastergrad innen regnskap og revisjon (eller tilsvarende)
  • betydelig og relevant erfaring fra arbeid med regnskap og revisjon
  • meget god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk

Som person:

  • tenker du strukturert, helhetlig og prinsipielt
  • har du evne til å jobbe grundig og metodisk med komplekse problemstillinger
  • samarbeider du godt med andre og verdsetter å prestere som gruppe
  • tar du selvstendig initiativ og foreslår løsninger
  • formidler du fagkunnskap på en lettfattelig måte internt og eksternt
Vi tilbyr deg
  • spennende arbeidsoppgaver i en virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag - hos oss er du med på å bidra til effektiv ressursbruk i staten
  • stor faglig bredde
  • et stort fagmiljø med dyktige kollegaer, muligheter for faglig utvikling
  • en stabil arbeidsgiver med fleksibel arbeidstid (inkludert sommertid), gode velferdsordninger og mulighet for trening i arbeidstiden
  • moderne og miljøvennlige lokaler med en sterk bærekraftprofil, spiselig takhage, løpebane og en rekke spisesteder. Les mer om teknologibygget Økern Portal her: https://okernportal.no/ 
  • medlemskap i en av landets beste pensjonsordninger, Statens pensjonskasse (https://spk.no/Medlemskap-i-SPK/). Vi trekker 2 prosent av lønnen din som innskudd til pensjonssparing. I Statens pensjonskasse tilbys du dessuten svært gode - forsikrings- og boliglånsordninger.

Les mer om godene ved å jobbe i staten på Arbeidsgiverportalen (https://arbeidsgiver.difi.no/lonn-goder-og-reise).

Stillingen lønnes som seniorrådgiver, med lønn etter avtale, avhengig av kompetanse og erfaring. Ved ansettelse er det 6 måneders prøvetid. Den som blir tilbudt stillingen må legge frem en utvidet politiattest.

Vi hører gjerne fra deg dersom du har spørsmål:

Peder Lund, partner i Capus, tlf. 977 35 088

Kristine Sandstå, partner i Capus, tlf. 977 29 641

Marte Wæge Myklebust, seksjonssjef i DFØ, tlf. 900 77 279

Mangfold i DFØ
I DFØ tror vi at mangfold gir oss bredere perspektiver, og at medarbeidere med ulik livserfaring og bakgrunn gjør oss i stand til å skape enda bedre løsninger i samfunnsoppdraget vårt. Derfor oppfordrer vi alle til å søke jobb hos oss.  

Dersom du har en funksjonsnedsettelse, innvandrerbakgrunn eller hull i CV-en, så kan du bli positivt særbehandlet dersom du krysser av for dette når du søker på stillingen. Vi inviterer alltid minst én kvalifisert søker fra hver av disse gruppene til intervju. Du kan lese mer om positiv særbehandling her: http://arbeidsgiver.difi.no/positivsaerbehandling (https://arbeidsgiver.dfo.no/strategisk-hr/inkluderingsarbeid/bli-bedre-pa-rekruttering/hvordan-skrive-stillingsannonser-som-inkluderer/positiv-saerbehandling-nar-man-soker-jobb-i-staten?size=n_20_n).  

Praktisk informasjon om søkeprosessen 
Du søker på stillingen via rekrutteringsportalen vår. Vi ber deg om å laste opp relevante vitnemål og attester. Vitnemål og/eller karakterutskrifter kan du hente fra Vitnemålportalen. Dersom du har utdanning fra utlandet, ber vi om at du legger ved godkjenning fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse, les mer her: https://hkdir.no/vaare-tenester/godkjenningsordningar-for-utanlandsk-utdanning (https://hkdir.no/vaare-tenester/godkjenningsordningar-for-utanlandsk-utdanning). Vi vurderer søknaden din på bakgrunn av den informasjonen du har sendt oss når søknadsfristen har passert. Det er derfor viktig at du i søknaden din viser hvordan kompetansen din fyller de kvalifikasjonskravene som er beskrevet i annonsen.  

Søkerlister
Når søknadsfristen har gått ut lager vi offentlig søkerliste. Dersom du ønsker å reservere deg fra å bli oppført på denne, må du krysse av for og begrunne dette i søknaden din. Vi tar kontakt med deg hvis vi ikke kan imøtekomme ønsket ditt om å ikke bli oppført på søkerlista.  
 

About the employer

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) er statens fagorgan for økonomistyring, gode beslutningsgrunnlag for statlige tiltak, organisering og ledelse i staten, samt for anskaffelser i offentlig sektor. Vi leverer lønns- og regnskapstjenester til rundt 90 prosent av statsforvaltningen og har ansvaret for forvaltning og drift av statsregnskapet og statens konsernkontoordning.Vi skal bidra til effektiv ressursbruk i staten gjennom kompetansetiltak, rådgivning, fellestjenester og utvikling av metoder og verktøy. Vi har om lag 800 ansatte, fordelt på Oslo, Stavanger og Trondheim.

Our consultants

Peder Lund

Partner

Kristine Sandstå

Partner

Marte Wæge Myklebust
Seksjonssjef i DFØ