Vi søker en trygg og erfaren leder til rollen som kommunedirektør i Nord-Fron kommune

Vi søker en trygg og erfaren leder til rollen som kommunedirektør i Nord-Fron kommune
The application deadline for this position has unfortunately expired, and it is therefore no longer possible to apply. Please feel free to check out our other available positions or contact us at adm@capus.no.

Key information

Job title:
Kommunedirektør
Employer:
NORD-FRON KOMMUNE
Place:
VINSTRA
Application deadline:
Utløpt

Contact consultant

Anne-Marie Olstad

Ordfører
Vår kommunedirektør gjennom 30 år går nå av med velfortjent pensjon, og vi søker hans etterfølger. Du kommer til en veldrevet kommune. Vi har i de senere årene investert og satset på å utvikle Nord-Fron til en attraktiv kommune, og trenger en kommunedirektør som evner å utnytte og bygge videre på mulighetene som er skapt. 

For å lykkes i rollen som kommunedirektør må du trives med å skape resultater sammen med andre, og aktivt bidra til et godt samarbeidsklima gjennom samarbeid og felles målsetning. I Nord-Fron kommune er det et godt samspill mellom folkevalgte og administrasjonen, samt helhetlig og tverrfaglig samarbeid internt i kommuneorganisasjonen. Kommunen har også et utstrakt samarbeid med omkringliggende kommuner, samt med lokalt næringsliv og frivillige organisasjoner. Det er derfor viktig at rollen utøves på en synlig, tydelig og involverende måte, med bred samhandling både i og utenfor egen organisasjon. Det krever gode samarbeids- og kommunikasjonsegenskaper og høy grad av åpenhet og integritet.  Som vår nye kommunedirektør ivaretar du kommunens målsetninger og kjerneverdier, og er en aktiv bidragsyter i arbeidet med å legge til rette for utvikling, vekst og nye muligheter i kommunen.

Arbeidsoppgaver

Kommunedirektøren er kommunens øverste administrative leder og skal påse at kommunen drives i tråd med de til enhver tid gjeldende lover, forskrifter og overordnede instrukser. Kommunedirektøren er bindeleddet mellom politisk ledelse og administrasjonen, og skal gjennom tett dialog med folkevalgte organer sikre en god og effektiv drift av virksomheten, samt bidra til ivaretakelse og videreutvikling av tjenestetilbudet til kommunens innbyggere.  

Sentrale oppgaver er blant annet:  
  • Lede og utvikle kommunens virksomhet gjennom helhetlig og strategisk styring.  
  • Legge til rette for god samhandling og gode prosesser med folkevalgte.
  • Sørge for forsvarlig økonomisk styring og effektiv drift, samt sikre mål- og resultatstyring.  
  • Engasjere medarbeidere og føre god dialog med deres organisasjoner.  
  • Bidra til god samhandling med kommunens innbyggere, næringsliv, sentrale samarbeidspartnere og myndigheter.  
  • Aktivt bidra i oppfølging og legge til rette for gjennomføring av kommunens satsningsområder og utviklingsområder.
  • Jobbe målrettet for at Nord-Fron kommune er en attraktiv kommune å bosette seg i og tiltrekker seg nødvendig kompetanse.
     

Kvalifikasjoner

  • Relevant høyere utdanning.  
  • Erfaring fra å lede relevant virksomhet i god og effektiv drift, med presise tjenesteleveranser.  
  • God forståelse for forholdet mellom politiske prosesser og forvaltningen.
  • Erfaring fra partssamarbeid. 
  • Erfaring fra utviklingsarbeid i kompleks organisasjon.
Det vil være en fordel med:
  • Erfaring fra økonomi- og virksomhetsstyring.
  • Ledererfaring fra offentlig virksomhet eller større privat virksomhet.
     

Personlige egenskaper

  • Du er en strategisk, tydelig og trygg leder, med god evne til å motivere og sette retning.
  • Du er samlende og inkluderende i ditt lederskap, gjennom endring og utvikling. 
  • Du har god rolleforståelse og evne til å bygge relasjoner.
  • Du er strukturert og etterrettelig. 
  • Du har meget gode kommunikasjonsevner, både skriftlig og muntlig. 
  • Du er beslutningsdyktig og har god gjennomføringsevne.
     

Vi tilbyr

  • En spennende og viktig rolle i en fremoverlent kommune med dyktige medarbeidere og et godt arbeidsmiljø
  • Konkurransedyktig lønn.
  • Gode pensjons- og forsikringsordninger.
  • Hjelp med å finne bosted.
Arbeidstakere i Nord-Fron kommune blir ansatt på de vilkårene som til enhver tid fremgår av gjeldende lover, reglement og Hovedtariffavtalen.

Arbeidsplassene i Nord-Fron kommune skal preges av mangfold og våre ansatte skal gjenspeile kommunens befolkning. Administrasjonsspråket i kommunen er nynorsk. Vi oppfordrer alle som er kvalifisert, uansett alder, funksjonsevne, kjønn eller etnisk bakgrunn til å søke jobb hos oss.
 

Unntatt offentlighet må begrunnes

Nord- Fron kommune praktiserer meroffentlighet, jf. Offentleglova § 11.
Dette betyr at alle søkere oppføres på offentlig søkerliste. Det må foreligge særskilte omstendigheter for å få innvilget unntak jf. Offentleglova § 25.

Ønsker du mer informasjon om stillingen, kontakt våre rådgivere i Capus, Peder Lund på telefon 977 35 088, Erling Lampe på telefon 991 60 110, eller ordfører i Nord-Fron, Anne-Marie Olstad, 991 56 562.  

Vi ser frem til å motta din søknad og CV innen søknadsfristen 13. september.  
 

About the employer

Nord-Fron kommune med byen Vinstra og tettstedene Kvam og Skåbu ligger i Gudbrandsdalen, midt mellom Trondheim og Oslo. Kommunen har ca. 5 700 innbyggere. Kommunen har et bredt natur-, kultur- og idrettstilbud der aktiviteter og arrangement kan berike fritiden til både store og små, sommer som vinter. Vi har trygge og gode oppvekstsvilkår for barn og unge, med et godt skole- og barnehagetilbud, som også inkluderer en moderne Vinstra videregående skole. Kommunen opplever positiv utvikling hos flere både etablerte og nyetablerte næringsdrivende. Høsten 2023 åpner Vinstra park, et trivelig samlingssted for både innbyggere og tilreisende, midt i Peer Gynts rike.

Kommunen er en del av region Midt-Gudbrandsdal, der Nord-Fron sammen med Sør-Fron og Ringebu kommuner har ett av Norges mest attraktive fritidsområder, med til sammen rundt 7 600 fritidsboliger.

Nord-Fron kommune sin visjon er å være det attraktive midtpunktet i Gudbrandsdalen. Våre verdier er HEL VED, NYSKAPENDE og INKLUDERENDE. Les mer om kommunen på våre hjemmesider: http://https//www.nord-fron.kommune.no/

Our consultants

Peder Lund

Partner

Erling Lampe

Partner

Anne-Marie Olstad
Ordfører