Vil du være med på å utvikle en virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag?

Vil du være med på å utvikle en virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag?
The application deadline for this position has unfortunately expired, and it is therefore no longer possible to apply. Please feel free to check out our other available positions or contact us at adm@capus.no.

Key information

Job title:
Seksjonssjef
Employer:
Tolletaten
Place:
OSLO
Application deadline:
Utløpt

Contact consultant

Åge Skår

Avdelingsdirektør

Tolletaten er en virksomhet med en ambisiøs virksomhetsstrategi der utvikling og kontinuerlig forbedring er i fokus. Vi bidrar til at det skal være lett å gjøre rett, og ved hjelp av etterretning, analyse og ny teknologi skal vi gjennomføre vårt samfunnsoppdrag.

Vareførselsdivisjon, etablert med hovedkontor i Bergen, og består av to staber, en styringsstab og en utviklingsstad, og fem fagavdelinger, Analyseavdelingen, Brukerdialogavdelingen, Oppfølgingsavdelingen, Klasifiseringsavdelingen og Regelavdelingen.

Oppfølgingsavdelingen består av syv seksjoner (lokalisert i Oslo, Drammen, Bergen, Kongsvinger, Tromsø) og utøver nasjonalt fagansvar for kontroll med inn- og utførsel av varer for næringsliv og privatpersoner. Avdelingen har ansvaret for behandling av deklarasjoner og oppfølging av virksomheter og private.

Vi har behov for en seksjonssjef til seksjon 2 i Oslo og søker deg som motiveres av å være i lederrollen og som ønsker å utvikle medarbeidere og eget lederskap. Seksjonen består av 20 ansatte og stillingen rapportere til avdelingsdirektør og inngår i avdelingens ledergruppe.

Sentrale arbeidsoppgaver:
I Oppfølgingsavdelingen pågår det et arbeid med å definere egne ansvarsområder for de ulike seksjonene.

Denne seksjonen skal ha et særskilt søkelys på fagområdet etterkontroll. Du vil ha en sentral rolle i videreutvikling av dette fagområdet. Det er en viktig lederoppgave å arbeide for et godt samarbeid med enheter internt i etaten, samt eksterne samarbeidspartnere.

Seksjonssjefen er ansvarlig for at det utøves målrettet og effektiv oppfølging og kontroll i den registrerte vareførselen. Som leder vil du ha fag-, personal- og resultatansvar for seksjonen.

Det kan i perioder være aktuelt med undervisnings- og foredragsoppgaver, og du må påregne noe reiseaktivitet.

Kvalifikasjonskrav:

  • Bachelorgrad innenfor relevant fagområde. Bestått fordypningsnivå på Tolletatens kompetansesenter og meget god realkompetanse kan erstatte kravet om fullført bachelorgrad
  • Relevant ledererfaring
  • Erfaring med budsjett- og resultatansvar
  • Meget god skriftlig og muntlig fremstillingsevne

Det er ønskelig med:

  • Erfaring fra organisasjonsutvikling og endringsledelse
  • Erfaring fra offentlig kontrollvirksomhet

Tolletatens lederplakat kommuniserer ledelsesprinsipper som er retningsgivende for våre ledere. Som leder i Tolletaten er det nødvendig at du løfter blikket, er rollemodell og bidrar til verdiskapende samfunnsbeskyttelse ved å gjennomføre, utvikle og samhandle. Videre er det viktig at du har høy integritet og evne til å skape et godt arbeidsmiljø, i tillegg til å være mål-, resultat- og utviklingsorientert

Vi søker deg som:

  • Har god gjennomføringsevne
  • Kommuniserer åpent og tydelig
  • Er trygg i lederrollen, og har et ønske om å bidra aktivt til utvikling av egen seksjon og avdelingens ledergruppe
  • Bidra til å skape et godt og utviklingsorientert fag- og arbeidsmiljø
  • Har god helhets- og organisasjonsforståelse

Vi tilbyr:

  • Godt arbeidsmiljø med engasjerte medarbeidere
  • Gode utviklingsmuligheter i en etat med et viktig samfunnsoppdrag
  • Del av ledergruppen i Oppfølgingsavdelingen som jobber sammen om å nå de mål som er satt
  • Stillingen lønnes som seksjonssjef, i lønnsspennet kr. 770 000 - 870 000, avhengig av bakgrunn og kvalifikasjoner. For svært godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes
  • Gode pensjons-, forsikrings- og låneordninger i Statens pensjonskasse
  • Fleksibel arbeidstidsordning og mulighet for trening i arbeidstiden
  • Arbeidssted i moderne lokaler på Helsfyr i Oslo

Du må kunne sikkerhetsklareres for hemmelig og levere uttømmende politiattest ved tilbud om ansettelse.

For nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte Capus v/Peder Lund tlf 977 35 088 eller avdelingsdirektør Åge Skår på telefon 976 99 792.

Bakgrunnssjekk
Vi benytter Semac bakgrunnssjekk på aktuelle kandidater.

Krav til søknaden
Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Inkludering og mangfold
Tolletaten er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

About the employer

Tolletatens samfunnsoppdrag er å sikre etterlevelse av lover og regler for grensekryssende vareførsel. Vi bidrar til at det skal være lett å gjøre rett, og ved hjelp av etterretning og ny teknologi kontrollerer vi målrettet. Vi tilbyr spennende arbeidsoppgaver i en organisasjon i endring. Etaten har i 2023 en samlet budsjettramme på 1,832 milliarder kroner og ca. 1530 ansatte.

Our consultants

Peder Lund

Partner

Åge Skår
Avdelingsdirektør