Sporveien søker erfaren Business Controller

Sporveien søker erfaren Business Controller

Key information

Job title:
Business Controller
Employer:
Sporveien AS
Place:
OSLO
Application deadline:
As soon as possible

Contact consultant

Mads Lyngen

Rådgiver

Sporveien er en spennende og dynamisk virksomhet. Med økt miljøfokus, og en betydelig befolkningsvekst i Oslo og omegn i årene som kommer, blir Sporveiens tjenester viktigere og mer etterspurt enn noen gang. Vårt samfunnsoppdrag er å skape mer kollektivtrafikk for pengene.

Vi søker en Business Controller med god erfaring innen økonomistyring og med analytiske evner og gode formidlingsegenskaper til en spennende stilling. Rollens ansvarsområde vil være bredt og du vil ha mulighet til å påvirke stillingens innhold og utforming.

Sporveien søker deg som ønsker å bidra til vekst, lønnsomhet og fornøyde kunder og som har en kommersiell tilnærming. Den som ansettes må være forretningsorientert og ha svært gode samarbeidsevner da stillingen gir betydelig støtte til beslutningsprosesser i datterselskap og forretningsenheter. 


Din rolle i Sporveien:

  • Controller-Oppgaver: Utføre nøkkeloppgaver for å støtte konsernets enheter og datterselskaper i deres økonomiske styring.
  • Budsjettledelse: Ta ansvar for å lede budsjettprosesser og utvikle nøkkelindikatorer (KPI'er) som er essensielle for konsernets suksess.
  • Finansiell Analyse: Engasjere deg i dyptgående finansiell analyse og utredningsarbeid for å drive frem strategiske initiativer.
  • Ad Hoc-Oppgaver: Effektivt håndtere finansielle vurderinger og ad hoc oppgaver som oppstår i en dynamisk organisasjon.

Ønskede kvalifikasjoner:

  • Akademisk Bakgrunn: Innehar en økonomisk utdanning på masternivå.
  • Erfaring: Minimum 5 års relevant arbeidserfaring.
  • Faglig Kompetanse: Stor faglig styrke innen økonomistyring og controlleroppgaver.
  • Kommunikasjonsevner: Flytende i både norsk og engelsk, med en evne til å formidle komplekse ideer på en klar og konsis måte.

Hvorfor velge Sporveien?

  • Samfunnsbidrag: Spiller en kritisk rolle for kollektivtrafikken, miljøet og bylivet, og jobber målrettet for å skape et grønnere samfunn.
  • Arbeidsmiljø: Tilbyr et dynamisk og engasjerende arbeidsmiljø hvor trivsel, mangfold og humor er grunnleggende verdier.
  • Karriereutvikling: Legger til rette for personlig og profesjonell vekst, og tilbyr unike muligheter for videreutvikling og kompetanseheving.
  • Arbeidsvilkår: Tilbyr konkurransedyktige lønns- og arbeidsvilkår, samt tilgang til trimrom og bedriftsidrettslag for en balansert arbeidshverdag.
  • Familiefordeler: Gir fast ansatte og deres familier tilgang til fribillett innenfor sone 2 på Ruters nettverk i Oslo og Akershus. (Merk: Fribilletter er skattepliktige.)
  • Kjerneverdier: Søker individer som identifiserer seg med våre verdier: Pålitelig, Engasjert, og Samhandlende, og som ønsker å bidra til vår kultur.

Vi er stolte av vårt mangfold blant våre ansatte og ønsker søkere uavhengig av kulturell bakgrunn, kjønn og alder. Vi er underlagt offentlighetsloven. Dette innebærer at offentlige søkerlister vil bli utarbeidet (§ 25).

For mer informasjon, kontakt Rådgiver Mads Lyngen på 48 17 18 61.

About the employer

Konsernet har om lag 3 300 ansatte og en omsetning på fem milliarder kroner. Sporveien eier, utvikler og forvalter infrastrukturen knyttet til T-bane og trikk – det vil si skinner, stasjoner, tuneller, baser, bygninger og signalanlegg. Konsernet har også et helhetlig ansvar for driften av kollektivtrafikken, inkludert vedlikehold og oppgraderinger av vogner, skinner og annen infrastruktur. Unibuss er også heleid av Sporveien, og Sporveien er igjen heleid av Oslo kommune.

Our consultants

Mads Lyngen

Rådgiver

Apply to the position