Bane NOR søker ERTMS systemspesialist med ansvar for konfigurasjonskontroll!

Bane NOR søker ERTMS systemspesialist med ansvar for konfigurasjonskontroll!

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Systemspesialist
Arbeidsgiver:
Bane NOR SF
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Snarest

Kontakt konsulent

Gaute Elvenes

Leder Drift & Vedlikehold

Axel Aasen

Rådgiver
Om oss

 

I Bane NOR har vi ett felles mål – å sette spor vi er stolte av, som kan drive samfunnet fremover. Derfor jobber vi målrettet med bærekraft, modernisering og knutepunkt. Hos oss får du engasjerte og nytenkende kolleger med en sterk tro på at vårt oppdrag er viktig – og stadig blir viktigere.

 

Bane NOR er i ferd med å fornye sikringsanleggene på jernbanen ved å ta i bruk den europeiske standarden ERTMS (European Rail Traffic Management System). Dette er en stor fornyelse av eksisterende infrastruktur som vil pågå over mange år.

 

Som en del av tilretteleggingen for drift av systemet, er det opprettet en avdeling som har ansvaret for drift og vedlikehold av ERTMS-systemet. Denne avdelingen er lokalisert både i Trondheim og Oslo. For å håndtere oppsett, endringer og vedlikehold av de enkelte delsystemene i ERTMS samles alle nødvendige data i et konfigurasjonsstyringssystem. Personen vi søker etter vil ha ansvar for utvikling, drift og vedlikehold av konfigurasjonsdatabasen. Dette for å sikre at konfigurasjonsstyringssystemet bidrar til kvalitet, sporbarhet og kontroll over endringer i ERTMS. 

 

Vi ser etter deg som ønsker å bidra inn i en spennende utvikling for jernbanen. 

 

Dette kommer du til å gjøre

  • Utvikle integrasjoner mellom konfigurasjonsdatabase (CMDB) og andre systemer som importerer og viser konfigurasjonsdata

  • Strukturere CI-typer, attributter, og relasjoner (systemnedbrytningsstrukturer) for komponenter i ERTMS systemet, for å ha en helhetlig oversikt av konfigurasjonsenheter

  • Skrive og oppdatere prosessdokumenter rundt konfigurasjonsrutiner

  • Planlegge rapporter og statistikk som sendes automatisk til systemansvarlig og ledelse

  • Definering av krav rundt Configuration Management for interne og eksterne aktører

  • Sørge for at konfigurasjonsdata avstemmes mot grunndata

  • Utvikling av løsninger som treffer prosjektkrav og følger ITIL «Best Practice»

  • Utføre maskinvare og programvarerevisjoner


 

Dette tror vi du trenger for å lykkes og trives

 

Vi søker en kandidat med høyere utdanning innen informatikk eller beslektede områder. Det er ønskelig med erfaring innen Configuration Management (Life cycle management) og versjonskontroll. For å lykkes i rollen er det en fordel å ha erfaring med programmering og scripting, for eksempel innen  Python, Jython, VBA, C#, JavaScript, og PowerShell. Kjennskap med webtjenester og kommunikasjonsprotokoller som eksempelvis SOAP, SNMP, TCP, og VMWare er ønskelig. Analytiske ferdigheter og evnen til å løse komplekse problemer er en fordel, sammen med gode kommunikasjonsevner på norsk og engelsk.

 

Vi søker etter en motivert teamspiller som er dedikert til å levere høykvalitets løsninger og som ønsker å være en del av et dynamisk miljø som kontinuerlig streber etter innovasjon og forbedring. Du er praktisk orientert og har interesse for tekniske løsninger. Det legges stor vekt på nøyaktighet, systematikk, evne til å kommunisere og samarbeide med andre. Arbeidsmiljø er viktig for oss, så du må identifisere deg med våre verdier som er åpen, respektfull, engasjert og nytenkende.

 

Vi oppfordrer både nyutdannede og erfarne kandidater til å søke på stillingen. 

 

Hos oss får du

 

Vi er engasjerte og nytenkende kolleger med en sterk tro på at vårt oppdrag er viktig – og stadig blir viktigere. Viktigheten av oppgavene våre vil derfor prege arbeidsmiljøet rundt deg. Vi setter faglig utvikling høyt, med interne kompetansebyggende muligheter for våre ansatte. Du får fleksibel arbeidstid og vil bli inkludert i et sosialt miljø med bl.a bedriftsidrettslag, sosiale og faglige arrangementer. Blant ansattgodene finner du svært gode pensjons- og forsikringsordninger, og selvsagt personalbillett med Go Ahead, SJ Nord og VY sine tog. Vi har også permisjonsordninger som møter ditt behov, og god seniorpolitikk.

 

 

Vi er også opptatt av work-life-balance - for vi tror at du fungerer bedre på jobb om du fungerer godt privat.

 

Kjekt å vite

 

Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker oss kollegaer med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Det er viktig for oss at våre medarbeidere identifiserer seg med våre verdier som er åpen, respektfull, engasjert og nytenkende. Hva betyr disse verdiene for deg?

 

Bane NOR samarbeider med Semac som er en ekstern leverandør om bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater. Bakgrunnssjekken utføres etter samtykke fra deg som søker og innebærer at vi verifiserer CV og annen søknadsdokumentasjon i forbindelse med ansettelsen.

 

Vil du sette virkelige spor, håper vi du tar kontakt med oss!

 

Vil du sette spor, håper vi du tar kontakt med oss

 

Om arbeidsgiveren

Bane NOR har ansvaret for jernbaneinfrastrukturen i Norge. Vi realiserer samfunnets ønske om jernbanevekst og bidrar til et bærekraftig samfunn. Vi er et statsforetak med hovedkontor i Oslo og over 3000 ansatte i hele landet. I Bane NOR jobber vi for å forbedre og modernisere jernbanen, så flere kan reise effektivt og trygt med tog. Søk jobb hos oss og bli med på den viktige og historiske satsningen.

Våre konsulenter

Gaute Elvenes
Leder Drift & Vedlikehold

Axel Aasen

Rådgiver

Søk på stillingen