Bli en del av Sporveiens digitale reise!

Bli en del av Sporveiens digitale reise!

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Dataanalytiker Innkjøp og Logistikk
Arbeidsgiver:
Sporveien AS
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Snarest

Kontakt konsulent

Mads Lyngen

Rådgiver

Jenny Conradi

Rådgiver Research & Analyse

I Sporveien navigerer vi gjennom en tid preget av digital fornyelse. Som en sentral aktør i Norges kollektivtrafikk, er vi på vei mot en viktig overgang: skiftet fra IFS 8 til IFS10. Denne endringen representerer mer enn bare et teknologisk skifte; den symboliserer vår ambisjon om å styrke samspillet mellom avdelingene, optimalisere prosessene og se helheten i vår organisasjon.

I vår avdeling for Innkjøp og Logistikk, står vi ved kjernen av denne transformasjonen. Mens vi er i testfasen av dette prosjektet, søker vi en person som kan bidra til at overgangen blir sømløs, og som kan være med å definere hvordan vi fremover vil forstå og arbeide med data og logistikk.

Dette er ikke bare et teknologiprosjekt. Det handler om å ta steget fra tidligere isolerte arbeidsmetoder til en mer helhetlig og integrert tilnærming. Med pågående initiativer, er vi dedikert til kontinuerlig forbedring og til å sikre at våre prosesser er robuste og fremtidsrettede.

Er du klar for å bidra i denne spennende fasen av vår digitale reise? Les videre og utforsk muligheten for å være en del av vårt team.

Arbeidsoppgaver:

 • Master Data Ekspertise: Sikre integriteten av Master Data for Innkjøp og Logistikk, og sørge for at data er tilgjengelige, nøyaktige og sikre.
 • Dataforvaltning: Koordinere med forskjellige team for strukturering, validering, og periodisk revisjon av data for å sikre konsekvent datakvalitet.
 • Superbruker i IFS: Fungere som en kunnskapsressurs for IFS, optimalisere prosesser, opplære andre, og være bindeleddet mellom systemforvaltning og daglig drift.
 • Dataanalyse & Rapportering: Utfør dypdykk i data og knytte sammen data fra ulike kilder for å hente ut innsikter, lage visuelle rapporter, og anbefale forretningsstrategier basert på analyser.
 • Tverrfaglig Samhandling: Jobbe tett med andre avdelinger for å sikre at datastrategier er konsistente og veloverveide på tvers av organisasjonen.

Kvalifikasjoner:

 • Utdanning: En relevant høyere utdanning, med vekt på dataanalyse, økonomi, eller relaterte felt.
 • Erfaring: Minst 5-10 års erfaring innen Master Data Management. Erfaring med IFS, spesielt IFS10, er svært ønskelig.
 • Analytisk Tenkning: Sterke analytiske evner, med en evne til å se muligheter og forbedringer gjennom data.
 • Kommunikasjon: Flytende i norsk og engelsk, med evnen til å formidle komplekse ideer klart og konsist.
 • Teknisk Dyktighet: Avansert kompetanse innen Excel, BI-verktøy, SQL og andre databaserelaterte teknologier.

Hvorfor velge Sporveien?

 • Betydning for samfunnet: Sporveien spiller en kritisk rolle ikke bare for kollektivtrafikken, men også for miljøet og bylivet. Vår ambisjon er å forme et grønnere samfunn ved å gi så mange som mulig en attraktiv kollektivtilbud som et alternativ til bilkjøring.
 • Dynamisk arbeidsmiljø: Du vil være omgitt av lidenskapelige kolleger i et engasjerende fagmiljø hvor trivsel, mangfold, og en god porsjon humor settes høyt.
 • Vekst og utvikling: Hos oss får du rom for personlig og profesjonell vekst, med muligheter for videreutvikling og kompetanseheving. Med vårt omfattende interne jobbmarked kan din karriere ta mange spennende retninger.
 • Gode betingelser: Vi tilbyr konkurransedyktige lønns- og arbeidsvilkår, trimrom, bedriftsidrettslag og flere andre fordeler for en balansert arbeidshverdag.
 • Fordeler for deg og din familie: Som en del av Sporveien-teamet får fast ansatte, sammen med deres familie, tilgang til fribillett innenfor sone 2 på Ruters nettverk i Oslo og Akershus. Vær oppmerksom på at fribilletter er skattepliktige i tråd med gjeldende regelverk.
 • Verdier i kjernen: Vi søker etter individer som resonnerer med våre kjerneverdier: Pålitelig, Engasjert, og Samhandlende. Vi ser etter de som ikke bare tror på disse verdiene, men som også aktivt vil bidra til å bære og forsterke vår unike kultur.
Vi er stolte av vårt mangfold blant våre ansatte og ønsker søkere uavhengig av kulturell bakgrunn, kjønn og alder. Vi er underlagt offentlighetsloven. Dette innebærer at offentlige søkerlister vil bli utarbeidet (§ 25).

For ytterligere informasjon er du velkommen til å kontakte Rådgiver Mads Lyngen på 48 17 18 61 eller Rådgiver Jenny Conradi på 90 83 30 14.

Om arbeidsgiveren

Konsernet har om lag 3 300 ansatte og en omsetning på fem milliarder kroner. Sporveien eier, utvikler og forvalter infrastrukturen knyttet til T-bane og trikk – det vil si skinner, stasjoner, tuneller, baser, bygninger og signalanlegg. Konsernet har også et helhetlig ansvar for driften av kollektivtrafikken, inkludert vedlikehold og oppgraderinger av vogner, skinner og annen infrastruktur. Sporveien er 100 prosent eid av Oslo kommune.

Våre konsulenter

Mads Lyngen

Rådgiver

Jenny Conradi

Rådgiver Research & Analyse

Søk på stillingen