Driftsansvarlig / Fagansvarlig brannmur

Driftsansvarlig / Fagansvarlig brannmur
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Senioringeniør
Arbeidsgiver:
Statnett SF
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Utløpt

Kontakt konsulent

Maria Fidje

Rådgiver Research og Analyse

Vil du jobbe med brannmur og cybersikkerhet for Norges viktigste infrastruktur?

Statnett søker etter dedikerte fagpersoner som ønsker å jobbe med brannmur og cybersikkerhet for Norges viktigste infrastruktur. Med en ny strategi for det grønne takskiftet, fokuserer vi på store endringer og investeringer innen digitalisering og IT-løsninger. Målet er å etablere et helhetlig digitalt fundament med automatiserte, fleksible, stabile og sikre IT-løsninger for å støtte økt elektrifisering i Norge.

For å nå våre ambisjoner har vi behov for å utvide teamet med en driftsansvarlig eller en fagansvarlig for brannmur. Driftsansvarlig vil ha ansvaret for daglig drift av brannmurene og delta i utviklingsarbeidet, mens fagansvarlig vil lede utviklingen av neste generasjons løsninger med fokus på selvbetjening og automatisering.

Stillingene vil være en del av teamet for nettverk, brannmur og overvåking. Du vil spille en sentral rolle i det operative tekniske sikkerhetsarbeidet i avdelingen for IT-infrastruktur. Vi har omtrent 90 brannmurer i vår infrastruktur og er ledende innen bruk av NextGen brannmurteknologi for å oppdage og stoppe angrep.

Hos oss vil du være en del av et spennende og utviklende kompetansemiljø innen IT-infrastruktur og sikkerhet. Vi er en organisasjon som satser på IT og ser på IT som et strategisk virkemiddel. Vi tilbyr faglig spennende oppgaver, muligheter for kompetanseutvikling og gode utviklingsmuligheter i et komplekst drifts- og sikkerhetsmiljø.


Andre sentrale arbeidsoppgaver

  • Forvalte og videreutvikle brannmur-løsningene med vekt på automatisering
  • Bistå i feilsøking på tvers av applikasjon og IT-infrastruktur
  • Bidra til trussel deteksjon, håndtering og forebygging


Kvalifikasjoner

  • Fullført en relevant bachelor- eller mastergrad. Mangel på høyere utdanning kan kompenseres gjennom relevant erfaring og kompetanse.
  • Erfaring fra installasjon, drift og videreutvikling av brannmur-løsninger
  • Bred forståelse av IT-infrastruktur inkludert nettverk
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk, samt gode engelskkunnskaper
  • Det forutsettes at den som ansettes må kunne klareres og autoriseres i tråd med sikkerhetslovens bestemmelser


Personlige egenskaper

Du er selvgående og med stort driv og motivasjon for å forbedre området du er ansvarlig for. Vi tror du er flink til å lære raskt og ser helheten i situasjoner. Når det blir hektisk, jobber du hardt og finner konstruktive løsninger. Du er klar over hva du er god på og hvor du kan bli bedre, og du lærer av både egne erfaringer og tilbakemeldinger fra andre. Folk stoler på deg fordi du er pålitelig, og du takler utfordringer på en overbevisende måte.

Vi tilbyr

Du vil være omgitt av kolleger med mye kompetanse som de gjerne vil dele med deg. Hos Statnett har vi fleksitid og du vil få en konkurransedyktig lønn. Det er gode forsikrings- og pensjonsordninger, samt en bedriftshelsetjeneste. Det vil være flere anledninger til å være sosial med dine kollegaer, enten det måtte være bedriftsidrettslag, kor eller revy. Statnett har treningsstudio i sine lokaler og flere firmahytter det er mulig å låne.

Vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen ved behov, f.eks. tilbud om språkopplæring.


Om arbeidsgiveren

Vårt oppdrag er å sikre strømforsyningen i Norge døgnet rundt hele året. Det gjør vi ved å utvikle og drifte strømnettet slik at det møter alle krav fra samfunnet rundt oss. Vi leverer et robust og effektivt strømnett som er avgjørende for at vi når Norges klimamål, og bærekraftig verdiskaping for våre kunder og samfunnet.


Visjonen vår:

Statnett er sentral i den grønne omstillingen i dag og for kommende generasjoner. Sikker og robust strømforsyning skaper grobunn for gode liv og bærekraftig verdiskaping.

Våre verdier skal være rettesnor for våre handlinger, hvordan vi samarbeider og våre valg

Vi leverer effektivt på prioriterte oppgaver, med riktig tempo og kvalitet, og hele veien ut
Vi har mot til å prioritere og forenkle, til å gi tillit og til å tenke nytt
Vi gjør det sammen for effektiv samhandling, for å bygge relasjoner og deler


Hvorfor skal du velge å jobbe i Statnett?

Vi setter helse, miljø og sikkerhet foran alt
Vi forvalter landets viktigste infrastruktur
Vi er opptatt av å skape interne karriereveier og utvikle våre medarbeidere
Vi legger til rette for god balanse mellom jobb og fritid

Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne. 


Krav til søknaden din

Vi behandler kun søknader som registreres elektronisk med relevante vedlegg. Statnett forvalter kritisk infrastruktur og følger retningslinjer og lovpålagte sikkerhetskrav fra norske myndigheter i våre ansettelsesprosesser. Vi foretar bakgrunnssjekk med hjemmel i energiloven og følger sikkerhetskrav fra norske myndigheter ved ansettelse. Dersom stillingen krever sikkerhetsklarering etter sikkerhetsloven, må du være villig til å oppgi relevante opplysninger.

Om arbeidsgiveren

Vårt oppdrag er å sikre strømforsyningen i Norge døgnet rundt hele året. Det gjør vi ved å utvikle og drifte strømnettet slik at det møter alle krav fra samfunnet rundt oss. Vi leverer et robust og effektivt strømnett som er avgjørende for at vi når Norges klimamål, og bærekraftig verdiskaping for våre kunder og samfunnet.

Våre konsulenter

Jonas Rambæk

Partner

Maria Fidje

Rådgiver Research og Analyse