Møt Fremtiden med Mesta: Vi søker nå Økonomisjef for vårt største forretningsområde Drift og Vedlikehold!

Møt Fremtiden med Mesta: Vi søker nå Økonomisjef for vårt største forretningsområde Drift og Vedlikehold!

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Økonomisjef Drift og vedlikehold
Arbeidsgiver:
MESTA AS
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Snarest

Kontakt konsulent

Emilia Lundahl Otterhals

Rådgiver Research og Analyse

Arne H. Underdal-Loktu

Partner
Å jobbe i Mesta handler om å gjøre skoleveier trygge, få folk hjem fra jobb, helsepersonell frem i tide, og at bønder får levert melken de produserer. Gode innkjøp av varer og tjenester til våre kontrakter er en forutsetning for å klare dette.
Drift og Vedlikehold omsetter for over 4 milliarder, og er det største forretningsområdet i Mesta. De forvalter 52 kontrakter over hele landet. Til dette forretningsområdet søker vi nå en økonomisjef som vil få muligheten til å gjøre en vesentlig forskjell. Noen sentrale områder vil være: Forbedret systemstøtte, prosjekter for lønnsomhetsforbedringer, ledelse av egen avdeling. Være en viktig sparringspartner for lederne i forretningsområdet

Økonomisjefen har personalansvar for 6 business controllere, som er fordelt på flere av våre lokasjoner.

Vi søker deg som har en stor interesse for både driften og har en kommersiell legning.

Arbeidsoppgaver
  • Utøve god resultatstyring innenfor forretningsområdet gjennom proaktiv støtte som bidrar til å skape merverdi og økt lønnsomhet
  • Bistå konsernledelse og forretningsområdets ledergruppe i arbeidet med å utarbeide den langsiktige planen for forretningsområdet i samsvar med konsernets overordnede strategi og mål
  • Bistå med operasjonalisering av forretningsområdet gjennom proaktiv støtte som bidrar til å skape merverdi og økt lønnsomhet
  • Du vil lede en avdeling med dyktige og erfarne business controllere, med ansvar både for faglig utvikling og personalledelse
  • Utvikling og forbedring av rutiner, prosesser og systemstøtte
  • Være et sentralt knutepunkt i organisasjonen, med ansvar for økonomiske saker og samarbeid med alle våre lokasjoner
  • Ansvar for månedlig oppfølging og rapportering til egen ledelse og til konsernet

Kvalifikasjoner:
Til denne rollen ser vi etter en kandidat med bachelor eller master innen økonomi, og som har fått minst 10 års erfaring fra økonomiroller. I tillegg er det nødvendig med erfaring som personalleder.
Av faglig erfaring ser vi etter noen som har erfaring med å etablere god og effektiv systemstøtte, både i økonomisystemer, men også gjerne med andre støttesystemer. Erfaring med digitalisering av manuelle prosesser er en fordel. Vi ønsker også en kandidat som har erfaring med lønnsomhetsprosjekter. I tillegg har du erfaring med forvaltning av kompliserte drifts- og vedlikeholdskontrakter hos entreprenører eller tilsvarende. Gode kommunikasjonsevner, og en positiv motiverende, støttende lederstil vil også fungere aller best hos oss.

Personlige egenskaper:
Vi verdsetter en nysgjerrig holdning, og søker en kandidat som kontinuerlig utforsker nye ideer og løsninger for å skape merverdi. En forretningsmessig og kommersiell tilnærming er avgjørende for å lykkes i denne rollen, da vi søker en person som kan identifisere og gripe forretningsmuligheter.

Hvorfor skal du jobbe i Mesta?
Du vil bli viktig i arbeidet med å opprettholde infrastrukturen; et samfunnskritisk oppdrag. Siden oppgavene vi skal løse er forskjellige, trenger vi folk med ulik bakgrunn som ser løsninger på nye og spennende måter. For å få dette til er det også viktig for oss med samarbeid og godt arbeidsmiljø på tvers av avdelinger. Hos oss får du en trygg arbeidsplass med gode pensjons- og forsikringsordninger.
Vi er opptatt av mangfold, likestilling, vi bryr oss ikke om hvor du kommer fra eller hvem du elsker. Har du en annen bakgrunn enn mange andre, er det fint for oss. Kvalifiserte kandidater uansett alder, kjønn, kjønnsidentitet, seksuell orientering, religion, kjønnsuttrykk, funksjonsevne, etnisk bakgrunn og arbeids- og livserfaring oppfordres til å søke jobb hos oss.
Det er slik vi hver dag får folk fram.

Har du flere spørsmål?
Hvis du har flere spørsmål om rollen eller hvordan det er å jobbe i Mesta, ta gjerne kontakt med Arne Loktu på tlf. +47 91 13 14 14, e-post: arne.loktu@capus.no eller Emilia Lundahl Otterhals på tlf +47 48 03 80 88, eller epost: elo@capus.no.
 

Om arbeidsgiveren

Mesta er Norges største entreprenørkonsern innen drift og vedlikehold av vei. I et land med krevende klima og topografi, sørger Mesta for at veinettet er åpent for ferdsel året rundt. Vi er til stede over hele landet for å sørge for at folk kommer trygt fram. Å holde norske veier åpne og trygge gjennom hele året er en samfunnskritisk oppgave som er helt avgjørende for både næringsliv, beredskapstjenestene og folk flest. Forretningsområde Drift og Vedlikehold er inndelt geografisk, hhv. Nord, Midt, Nord-Øst, Sør og Øst, og Vest.

Våre konsulenter

Emilia Lundahl Otterhals

Rådgiver Research og Analyse

Arne H. Underdal-Loktu

Partner

Søk på stillingen